.NL domeinnaam

.NL domeinnaam

Wanneer u een .NL domeinnaam wilt registreren dan moet u rekening houden met een aantal vereisten. Zo mag de naam enkel uit letters, cijfers en een minteken bestaan. Een domeinnaam bestaat uit minimaal twee tekens en maximaal drieënzestig.Tevens mag het minteken alleen tussen twee cijfers of letters staan.

.NL domeinnaam registreren

De registratie van .NL domeinnamen wordt verzorgd door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het indienen van een aanvraag kan alleen gedaan worden door leden van de SIDN. VIP Internet is één van de leden van de SIDN.

.NL domein registreren bij IS-Hosting

Bij IS-Hosting kunt u gemakkelijk en snel checken of de door u gewenste domeinnaam nog vrij is. U kunt namens uw bedrijf, maar ook als particulier uw domeinnaam laten registreren bij IS-Hosting. Vul uw gewenste domeinnaam in, in de domeinchecker en klik op 'Zoeken'. U krijgt dan een overzicht te zien van de beschikbare domeinnaam extensies. Wanneer u een domeinnaam wilt registreren betaald u hiervoor een jaarlijks registratiebedrag.

.NL extensie

Het achterste gedeelte van een domeinnaam wordt ook wel het generic top level domain genoemd (gTLD). Aan het TLD kan men zien welk land de basis van de website zich bevindt. Domeinnamen met .NL zijn afkomstig uit Nederland. Wanneer u als bedrijf uw basis in Nederland heeft is het aan te raden om het domein .NL te laten registreren.